Achterhoek Werkt – Bedrijfsreportage

Een tijdje terug werd ik gevraagd om foto’s te maken voor ‘Achterhoek Werkt’. Dit evenement had als doel om, naast een beroepsinteressetest, de leerlingen van het voortgezet onderwijs kennis te laten maken met bedrijven waar zij na hun opleiding aan het werk zouden kunnen.

Er zijn aardig wat leerlingen die aan het einde van het voortgezet onderwijs nog niet weten welke beroepsopleiding zij willen gaan doen. Door hen kennis te laten maken met de maakindustrie van de Achterhoek en de bedrijven die zich er gevestigd hebben, kan dat keuzeproces een stuk geholpen worden. Zij konden bij de diverse stands vragen stellen en zich laten voorlichten wat de mogelijkheden zijn tijdens en na de beroepsopleiding.

Naast de bedrijfsstands, waren er ook enkele workshops om een gevoel te krijgen met een beroepsrichting. Natuurlijk was het voor de meeste leerlingen een dagje uit. En dat stuk plezier kwam vooral tijdens de workshops naar buiten waar zaagsel en panties voor andere doeleinden werden gebruikt dan de daadwerkelijke workshop. Vergeet vooral niet om een selfie te maken van de gekkigheid 😉

Het event is een leuke manier om even kort te snuffelen en nieuwe indrukken te krijgen. Het is natuurlijk de bedoeling dat de leerlingen een match gaan vinden met Achterhoekse bedrijven. Op de website zijn aangesloten bedrijven te vinden en ook een vacatureaanbod voor studenten die op zoek zijn naar een stageplek of een baan na hun opleiding.

Kleine sfeerimpressievideo:

Meer info: www.achterhoekwerkt.nl